Recent Posts

diumenge, 29 d’abril del 2012

Arròs amb espinacs i ous


Ahir vaig fer un dinar molt sa: carbohidrats (=arròs), fibra, antioxidants, ferro (=espinacs), proteïnes i vitamines A, D i E (=ous). En resum: la recepta que us presento. Ho vaig fer com a plat únic, que és com sovint dinem. Almenys va servir per compensar el postre: vaig fer uns cinnamon rolls (espirals de canyella), una bomba calòrica... però una autèntica delícia, com tot allò que engreixa. Aviat publicaré la recepta, no me la puc quedar només per a mi!

Ingredients - per a dues racions, com a plat únic, clar que dependrà de la gana que tingueu...:
- 200 gr. d'espinacs
- 120 gr. d'arròs
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- Un grapat de panses
- Un grapat de pinyons
- 2 ous, o els que us vulgueu menjar
- Oli, sal, pebre
- Formatge parmesà ratllat (opcional)


Preparació:
1- Posem l'arròs a bullir.
2- Bullim els espinacs en una olla, amb un dit d'aigua, durant 5 minuts. Això si els hem comprat frescos; si els utilitzem congelats, els afegirem directament en el pas 4.
3- Mentrestant, comencem a preparar el sofregit: en una paella posem una mica d'oli i hi afegim la ceba i l'all ben picats. Quan es comencin a daurar, afegim els pinyons i les panses.
4- Afegim els espinacs i remenem. Seguidament incorporem l'arròs. Salpebrem al gust.
5- Ara tenim dues opcions: la primera és posar l'arròs en un recipient apte per al forn, fem dos forats i hi posem els ous crus i ho coem al forn, precalentat a 180ºC, fins que els ous estiguin al nostre gust. Així és com ho vaig fer ahir, que és tal i com posava la recepta del llibre d'on la vaig treure (Los pucheros de las monjas clarisas), però la propera vegada faré els ous ferrats i els posaré sobre l'arròs, ja veig que al forn perquè es cogui la clara bé (la detesto crua...), el rovell s'ha de fer massa.
6- Opcional, posem una mica de formatge parmesà per sobre i a menjar!!
Llegir més...

diumenge, 22 d’abril del 2012

Cupcakes per Sant Jordi


Demà és Sant Jordi, un dels meus dies favorits de l'any: m'encanta que tothom surti al carrer i que ens regalem llibres i roses!
I aquí teniu un dels dolços favorits del Jesu: els cupcakes (és capaç de menjar-se'n quatre en un dia i quedar-se tan ample... és el que té ser un runner, ho crema tot!). Són fàcils de fer i duren força dies guardats en un recipient hermètic (una setmana segur, igual més i tot, però no ho hem pogut comprovar perquè sempre ens els cruspim abans...).
La recepta de la base dels cupcakes l'he tret dels Red Velvet Cupcakes de la Bea, del Rincón de Bea,  el buttercream (la crema que hi ha a sobre), del curs que vaig fer amb les noies de La casa de los Pasteles, organitzat per la Silvia. Les roses de fondant les he tret de Glorious Treats. En definitiva, m'han sortit uns cupcakes amb una mica d'aquí i una mica d'allí, un poti poti que no vegis (i un resultat deliciós!!!). Amb les quantitats que us indico en surten unes 20-22 unitats.


Ingredients secs:
- 350 gr. de farina
- 300 gr. de sucre
- Una culleradeta de cacau en pols (tipus Valor) - jo a vegades no en poso
- Una culleradeta de sal
- Una culleradeta de bicarbonat sòdic (sí, sí, el que ens prenem quan no hem fet bé la digestió!)

Ingredients humits:
- 2 ous grans
- 250 ml. d'oli d'oliva
- 240 ml de buttermilk* (a vegades el substitueixo per llet i em quedo tan ampla, queda bo igualment)
- Una culleradeta de vinagre blanc
- Una culleradeta d'extracte de vainilla (tampoc passa res si no en tenim, però es troba fàcilment als supermercats)

Per fer el buttercream:
- 250 gr. de mantega a temperatura ambient
- 200 gr. de sucre glass
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla

Per les roses:
- Fondant vermell i verd

També necessitarem motlles de magdalenes i una mànega pastissera (si no en teniu, no us amoïneu, es pot fer amb una bossa de plàstic, fent-hi un forat en una punta).

* El buttermilk el venen en supermercats com Carrefour o en botigues especialitzades, però es pot fer casolà: posem 250 ml de llet en un recipient, hi afegim una culleradeta de llimona o vinagre blanc, ho deixem reposar 10 minuts i ja tenim el nostre buttermilk! 


Preparació:
1- Precalentem el forn a 175ºC.
2- Mesclem els ingredients secs en un bol i els reservem.
3- En un altre bol, mesclem bé els ingredients humits amb una batedora elèctrica (durant uns 5 minuts aproximadament).
4- Incorporar un terç dels ingredients secs als humits i barrejar, ara amb una espàtula.
5- Incorporar la resta en dues vegades més.
6- Repartim la massa en motlles de magdalena i ho coem al forn durant uns 15 minuts (calor per baix) o fins que quan punxem amb un escuradents aquest surti net.
7- Preparem el buttercream: batem la mantega a punt de pomada (fins que quedi blanqueta). Afegim el sucre glass i finalment l'extracte de vainilla. Ho posem en una mànega pastissera (o una bossa de plàstic i hi fem un forat en una punta) i decorem els cupcakes, que han d'estar totalment freds, sinó se'ns desfarà el buttercream.
8- Posem el detall de Sant Jordi: les roses de fondant que hem preparat el dia abans, jeje, seguint aquest fantàstic tutorial de Glorious Treats.


Ah, i us deixo amb el poema Sant Jordi Gloriós de Josep Maria de Sagarra. Cada any el Jesu i tot aquell que es creui pel meu camí m'ha de sentir-lo recitar. Sóc així de freak...

Sant Jordi té una rosa mig desclosa,
pintada de vermell i de neguit;
Catalunya és el nom d'aquesta rosa,
i Sant Jordi la porta sobre el pit. 

La rosa li ha contat gràcies i penes
i ell se l'estima fins qui sap a on,
i amb ella té més sang a dins les venes
per plantar cara a tots els dracs del món. 

Feliç dia de Sant Jordi!!!
Llegir més...

diumenge, 15 d’abril del 2012

Pizza rolls


Qui ha dit que la cuina és avorrida o difícil? Aquesta és una manera diferent de fer la pizza. El sabor serà el mateix, però és més divertit i no està gens malament per variar, no? La recepta l'he tret del blog Los inventos de Carmela, que sempre fa coses molt originals, i l'he adaptat a la meva manera.

Ingredients:
- Una base de pizza - millor si és quadrada o rectangular, ja que us serà més fàcil tallar-la (igual que la pasta de full, utilitzo la del Lidl, que queda molt esponjosa).
- Salsa de tomàquet
- Per al farcit: jo vaig utilitzar tonyina, bacon i olives, però hi podeu posar el que vulgueu (salsitxes, pinya, xampinyons... com a vosaltres us agradi la pizza!)
- Formatge ratllat - jo sempre utilitzo emmental
- Mantega per untar el motlle
- All en pols i orenga


Preparació:
1- Precalentem el forn a 200ºC.
2- Estirem la massa de pizza i tallem en quadrats de 10x10cm aproximadament.
3- Untem cada quadrat amb una mica de tomàquet, afegim el farcit que hem triat i el formatge i tanquem el quadrat formant una bola.
4- Anem col·locant les boles en un motlle, que haurem untat prèviament amb mantega.
5- Posem per sobre de les boles una mica d'orenga i all en pols (que podem barrejar amb mantega desfeta si volem - jo no ho vaig fer). També podem posar una mica més de formatge per sobre (tampoc ho vaig fer, ja que em semblava suficient el que vaig posar dintre).
6- Ho coem al forn durant uns 20 minuts. Jo sempre poso el forn per la part de baix primer, ja que la de dalt sempre cou molt ràpid que la de baix (és el que té el meu Carbonet...), i quan ja quasi està llest, poso la part de dalt per acabar-ho de daurar.
7- A menjaaaaaaar!


Llegir més...

diumenge, 8 d’abril del 2012

Croissants "en un pis pas"


Oooohhhhh, aquests estan de vici... Es preparen en 5 minuts, es posen al forn uns 20 minuts més i a gaudir!! Des que vaig posar la foto al facebook, de seguida em van demanar la recepta, així que aquí la teniu. Queden espectaculars, es necessiten poquíssims ingredients i es fan en un pis pas.

La recepta l'he tret de la Laura Vitale. És en anglès, però us recomano veure el video tant si sabeu anglès com si no, en cas que no us quedi clar com fer-los.  

  
Ingredients:
- Una planxa de pasta de full rectangular (ja sabeu que la meva favorita és la del Lidl)
- Una mica de farina
- Nutella (opcional)
- Un ou batut amb una cullerada d'aigua
- Sucre glass (també opcional)
- Un paper vegetal per posar sobre la safata del forn (podem utilitzar el que porta la pasta de full)



Preparació:
1- Precalentem el forn a 180ºC.
2- Escampem una mica de farina sobre la zona de treball, hi despleguem la pasta de full, empolvorem una mica més de farina sobre i amb un rodet l'estirem una miqueta (si no teniu rodet, podeu utilitzar una ampolla). No cal estirar-la gaire, només un o dos centímetres per costat.
3- Tallem la massa en quadrats. Jo vaig fer els croissants petits, així que vaig fer 8 quadrats a la massa. Cada quadrat el tallem per la meitat en diagonal, quedant tal i com veieu a les fotos. Ens surten dos triangles, però no és exactament així com els necessitem, així que els estirem d'un extrem fins aconseguir la forma d'un triangle isòsceles.
4- Pinzellem el voltant del triangle amb ou batut (al que haurem afegit una cullerada d'aigua) per poder-lo segellar, afegim una culleradeta de Nutella a la part ampla del triangle i l'enrotllem en el sentit que s'indica al dibuix anterior. Dobleguem les puntes per donar-li la típica forma dels croissants. A continuació us poso unes imatges perquè pugueu veure com es fa:


5- Posem els croissants sobre un paper vegetal a la safata del forn. Els pinzellem per sobre amb l'ou i els coem al forn (calor dalt i baix) durant uns 20-25 minuts o fins que estiguin ben daurats.
6- Els traiem del forn, empolvorem amb sucre glass (opcional, clar, però queda més bonic!) i quan ja no cremin com per escaldar-nos la llengua, ja ens els podem cruspir! Us asseguro que no en quedarà ni un!

Llegir més...

diumenge, 1 d’abril del 2012

Galetes "happy" de mantega amb Nutella


Abans de posar la recepta d'avui, vull donar les gràcies a la Sandra, una blogera fantàstica, pel premi que m'ha atorgat! Ha estat una sorpresa realment molt agradable, no m'ho esperava pas! El Premi Liebster és un reconeixement que s'atorga a 5 blogs favorits de menys de 200 seguidors per ajudar-nos a donar-nos a conèixer. Moltes gràcies Sandra!!!


Els blogs que per a mi són mereixedors del premi són:
- http://elcajondesastredemaggie.blogspot.com.es/
- http://iperpostresblogdepostres.blogspot.com.es/
- http://comacasa-res.blogspot.com.es/
- http://quimalesmevesreceptes.blogspot.com.es/
- http://tastdecuina.blogspot.com.es/

I després de les alegries, anem per feina! La recepta de les galetes d'avui és una de les meves favorites, recorden tant a les galetes daneses, uhmmmmm... L'he tret del blog de Mi Dulce Tentación, que segueixo sense falta. He augmentat una mica les quantitats, perquè així utilitzo un paquet de mantega sencer i no cal pesar-lo. Si us sembla massa, en podeu fer la meitat, però us asseguro que la propera vegada ho fareu amb aquestes quantitats!

 
Ingredients:
- 250 gr. de mantega (a temperatura ambient)
- 450 gr. de farina (de la normal, no de reposteria)
- 150 gr. de sucre glass
- Una cullerada sopera més una culleradeta d'aigua
- Una culleradeta i mitja d'extracte de vainilla (opcional)
- Nutella o Nocilla, la que més ràbia us faci (o melmelada, com veureu més avall)
- Paper vegetal per al forn




Preparació:
1- En un bol barregem la mantega amb el sucre glass (jo ho faig amb una batedora elèctrica). 
2- Tamitzem la farina i l'afegim a la mescla anterior. Si teniu nens, els encantarà mesclar aquesta massa amb les mans...
3- Finalment afegim l'aigua. Formem una bola, l'emboliquem amb paper film i la posem durant una hora a la nevera.
4- Precalentem el forn a 180ºC (el meu Carbonet a 170ºC...). Estirem la massa de les galetes i les tallem amb la forma que més ens agradi. Jo he utilitzat aquests motlles tan simpàtics els he comprat aquí, tot i que ahir els vaig veure al Corte Inglés.
5- Posem les galetes a la safata del forn, sobre paper vegetal, una mica separades perquè no s'enganxin entre elles, en posem com a màxim 25-30 a la safata. Les coem durant 10-12 minuts - no hem de deixar que es torrin, han de quedar blanquetes - i les deixem refredar sobre una reixa.

6- Posem la Nutella i ja les tenim fetes. Que divertides (i sobretot bones) queden: són les meves favorites!

Notes:
- Perquè no se us enganxi la massa al rodet, poseu el mateix paper film que heu utilitzat per embolicar la massa o un paper vegetal entre aquesta i el rodet.
- Si quan traieu la massa de la nevera us costa molt estirar-la, poseula, uns 10 segons al microones (però no us passeu, que es farà massa tova!) i ja veureu com serà molt més fàcil manipular-la.

Les de l'esquerra tenen melmelada de maduixa, també queden molt bones...

I si no teniu els motlles del somriure, sempre podeu utilitzar els que tingueu a casa i posar-hi "sprinkles" a sobre enlloc de fer-les amb Nutella. Mireu que boniques queden:





I què tal un cor per acompanyar el cafè?



Espero que us hagi agradat la recepta i que us animeu a fer-la, ja m'explicareu com us han quedat!!
Llegir més...