Recent Posts

diumenge, 14 de desembre del 2014

Arbre de Nadal de pasta de full farcit de Nutella


Només queden 5 dies per estar a dieta estricta i després ja podem afartar-nos durant dues setmanes sense parar... Bé, jo ja en fa dues que sembla que estigui de nadals, perquè em permeto unes llicències que si segueixo aquest ritme el dia de nadal ja no m'entrarà cap dels vestits que he comprat aquesta temporada...

Us porto una recepta bastant "kitsch" que va ser la bomba el nadal passat i tothom la devia fer. Només fan falta tres ingredients i mitja hora (5-10 minuts de preparació i la resta ho fa el forn).

Ingredients:

- 2 planxes de pasta de full (millor rectangulars, que són més grans que les rodones)
- Nutella o Nocilla, que cadascú és de casa seva
- Ou batut per pintar
- Sucre glas (opcional) i uns lacasitos, si voleu acabar de fer l'arbre super kitsch, per simular les boles de l'arbre

Elaboració:

1- Escalfem el forn a 180-200ºC.

2- Posem les dues planxes sobre el taulell (podem deixar un dels papers vegetals, que ens servirà per posar-ho després al forn) i tallem tal i com veieu a la primera de les imatges inferiors, en punxa per fer la forma de l'arbre.

3- Traiem la planxa de sobre, untem la de baix amb Nutella i hi tornem a posar l'altra a sobre. Amb un tallador de pizza o un ganivet tallem línies als dos costats, que després cargolem, tal i com veieu a les fotos. La última de les línies la tallarem per donar forma al tronc.


4- Si tenim un tallador d'estrella, en tallem una amb la pasta de full que ha sobrat i la posem a la part de dalt. 

5- Pintem l'arbre amb l'ou batut i el coem al forn, calor dalt i baix durant uns 20 minuts o fins que estigui daurat.

6- Escampem sucre glass per sobre quan estigui fred (jo ho vaig fer després de fer les fotos...) i decorem amb els lacasitos si ens sentim moooooolt Christmas ;-)

 
Llegir més...

diumenge, 30 de novembre del 2014

Carpaccio de carbassó i foie


Em pregunto si hi ha res més fàcil (i bo!!) que aquest carpaccio de carbassó i foie... I també us diré que segur que triomfeu si el feu. La primera vegada que el vaig tastar va ser en un restaurant i vam dir "ah, mira, carpaccio de carbassó, tastem-lo". Ens el vam cruspir en un moment i vaig pensar que no tardaria gaire a fer-lo a casa. És molt refrescant i alhora té un punt sofisticat, que li dóna el foie. L'únic és que, perquè quedi bé, necessitareu una mandolina o tenir molta traça amb el ganivet perquè us surtin els talls de carbassó ben fins.

El podeu preparar una estona abans i guardar-lo a la nevera.


Ingredients:

- Carbassó
- Foie (que tindrem congelat)
- Oli d'oliva, vinagre de Mòdena en crema i sal Maldon

Elaboració:

1- Netegem el carbassó i el tallem a làmines ben fines, si pot ser amb una mandolina. El posem sobre una safata o plat.

2- En un bol, posem l'oli i el vinagre i batem una mica perquè quedi ben mesclat. Amanim el carpaccio i afegim la sal Maldon.

3- Ratllem o fem virutes de foie. Perquè surtin bé, s'ha de tenir el foie congelat, ja que sino se'ns desfà a les mans. A mi em va quedar regular perquè primer el vaig ratllar en comptes de fer virutes (però és igual, estava boníssim, jeje!).

Llegir més...

diumenge, 23 de novembre del 2014

Milfulls de pasta filo amb crema pastissera


I'm alive!!! Quin munt de temps sense publicar... És que aquest any estic molt poc disciplinada amb el bloc. Deuen ser els 40, jajaja!! ;-) 

Anem amb la recepta d'avui: ben fàcil de fer i de les meves favorites, perquè és crunchy-crunchy... Sóc addicta a les patates de bossa, a la pasta de full i a la pasta filo (tot i que procuro menjar-ne amb moderació, ejem...). I la crema pastissera, uhhhmmm, és infal·lible, les postres sempre queden boníssimes!


Ingredients:

- Un paquet de pasta filo
- Crema pastissera (teniu la recepta aquí)
- 50 gr. de mantega (aprox.)
- Sucre glass

Elaboració:

1- Preparem la crema pastissera i la reservem a la nevera (la podeu tenir preparada del dia anterior).

2- Escalfem el forn a 180ºC.

3- Desfem la mantega al microones. Estenem una fulla de pasta filo sobre el taulell i amb un pinzell la pintem amb la mantega (només per una part). 

4- Posem una altra fulla sobre de la primera i pinzellem amb la mantega. Repetim amb dues fulles més (en tindrem quatre).

5- Tallem la pasta filo a rectangles o quadrats, amb un tallador de pizza si en tenim, de la mida que ens agradi. 

6- Posem els rectangles a la safata del forn sobre paper vegetal i fornegem, calor dalt i baix, durant uns 5-7 minuts o fins que estiguin daurats. El temps és orientatiu, dependrà del vostre forn (vigileu que es poden cremar fàcilment).

7- Traiem del forn, esperem que refredin i els farcim amb la crema pastissera. Escampem sucre glass per sobre i ja està!!

Llegir més...

diumenge, 5 d’octubre del 2014

Focaccia al romer


Ja sabeu que m'agrada tenir coses al congelador, així quan no tinc ganes o temps de cuinar sempre tinc alguna cosa a punt. O si es presenta algú per sorpresa sempre li puc treure uns gofres en forma de mini donut, unes magdalenes o un bescuit de xocolata. Doncs bé, aquesta focaccia la faig amb les mesures que us ensenyo més avall i en surten dues: una és pel moment i l'altra la tallo a porcions i la congelo. Així, quan no tenim ganes de preparar sopar, la traiem, l'escalfem directament al microones i la tenim com acabada de fer.

La recepta la vaig treure del llibre Cocina italiana de Maxine Clark i definitivament me la guardo com una de les meves favorites, queda una massa molt esponjosa i el toc de romer i la sal gruixuda són perfectes. I l'aroma que ronda per la casa quan fas foccaccia és espectacular...


Ingredients:

- 750 gr. de farina de força (si no en teniu podeu utilitzar la normal)
- 25 gr. de llevat fresc (o un sobre de llevat sec)
- 150 ml d'oli d'oliva verge extra
- 450 ml d'aigua tèbia
- 1 cullerada de postre de sal
- Romer
- Sal gruixuda

Amb aquestes quantitats us sortiran dos focacces rodones de 25 cm de diàmetre. Necessitareu dos motlles d'aquesta mida. Podeu adaptar-ho als motlles que tingueu.


Elaboració:

1- Escalfem l'aigua uns 15 segons al microones i hi desfem el llevat.

2- Posem la farina en un bol, juntament amb la sal. Fem un forat al mig i hi posem l'aigua amb el llevat i 3 cullerades soperes d'oli. Amassem la mescla fins aconseguir que la massa quedi més o menys lligada.

3- Posem la massa sobre el taulell enfarinat i seguim treballant amb les mans, durant uns 10 minuts, fins aconseguir una massa suau i elàstica.

4- Untem un bol amb una mica d'oli, hi posem la massa i la deixem reposar de 30 a 90 minuts, tapat amb film transparent o un drap, en un lloc càlid i sense corrents d'aire.

5- Passat el temps de repòs, traiem la massa del bol i la partim en dos parts. Fem dues boles i amassem una mica, per donar-los-hi forma i posar-les als dos motlles, que també haurem untat amb una mica d'oli.

6- Cobrim els motlles amb draps i deixem reposar una segona vegada, durant uns 30 minuts.

7- Retirem els draps, pressionem amb els dits per fer els forats típics de la focaccia. Repartim l'oli per sobre, excepte dues cullerades soperes (si us sembla massa, poseu-ne menys). Tornem a tapar i deixem reposar per tercera vegada (sí, ho sé, no es pot tenir pressa per fer focaccia...), uns 30 minuts.

8- Traiem els draps, pulveritzem amb aigua (a mi sempre se m'oblida fer-ho...). Escampem el romer, la sal gruixuda, i repartim la resta d'oli per sobre.

9- Coem al forn, que haurem escalfat a 180ºC, durant uns 25 minuts, o fins que estigui daurada.

Notes:

- La massa la podem preparar en una panificadora o en un robot de cuina.





Llegir més...

dilluns, 29 de setembre del 2014

Mini pastís de poma exprés (fet amb neules per a crestes)


El tema és:

Un dia heu fet les cassoletes amb botifarra negra i "pililis" (= ous de codorniu, així és com ho diu el meu marit...), crestes amb botifarra negra i poma, o hamburguesa "a la Lomana".

Us han sobrat neules La Cocinera (o la marca que sigui, que no em paguen per fer-los publi...).

No sabeu què fer amb aquestes neules que us han sobrat, perquè avui esteu espessos.

I tampoc teniu ganes de cuinar.

Doncs ja està! No deixeu que caduquin, que a mi no hi ha res que em sàpigui més greu que llençar el menjar: feu aquests pastissos de poma, que es preparen amb un obrir i tancar d'ulls. I els acompanyeu amb una bola de gelat i us quedeu tan amples!

Qui diu que la cuina vol temps??

Jo. Ho dic jo... Però per aquesta recepta no... ;-)


Ingredients:
- Neules per a crestes La Cocinera (o la marca que sigui, jo no en conec cap altra de moment...).
- Poma
- Melmelada d'albercoc, préssec o la que tingueu (jo vaig posar-ne de maduixa)
- Sucre
- Una mica de mantega

Elaboració:
1- Escalfem el forn a 180ºC.
2- Posem les crestes a la safata del forn, sobre el mateix paper vegetal que porten.
3- Pelem la poma, traiem el cor i la tallem tan fina com puguem (podem utilitzar una mandolina si en tenim)
4- Posem la poma sobre les crestes, escampem sucre al gust i posem un tros ben petit de mantega al centre de cadascuna.
5- Enfornem durant uns 15 minuts. Primer calor per baix i els últims minuts amb calor també per dalt.
6- Mentrestant desfem al foc en un cassó una cullerada de melmelada i 50 ml d'aigua (aproximadament).
7- Traiem els mini pastissos del forn i els pintem amb la melmelada o en posem una mica al centre.
8- Fàcil, no? Acompanyem amb gelat, nata...

Notes:
- Aquesta recepta l'he tret de Tast de Cuina.
- El temps de forn sempre és aproximat, depen de cadascun.




Llegir més...

dilluns, 22 de setembre del 2014

Amanida amb taronja i pernil d'ànec



Just fa un parell de dies em van regalar el llibre de la blogger Dolorss, La cocina de Dolorss Mateu, i avui mateix ja n'he fet la primera recepta. M'encanten les receptes que fa, senzilles però molt variades i de tot tipus. Et dóna idees per variar les receptes de sempre.

Aquí teniu unes quantes receptes d'amanides, a més de la d'avui:

       http://www.thepinkcakefactory.com/2013/11/amanida-de-pistatxos-taronja-i-formatge.html
         

Ingredients:

- Fulles variades d'enciam
- 1 taronja
- 1/2 cullerada sopera de xarop d'auró* (si no en teniu, podeu utilitzar mel)
- Pernil d'ànec
- Un grapat de nous
- Oli, sal, vinagre de Mòdena

* El xarop d'auró és en castellà "jarabe de arce" i s'utilitza en receptes de rebosteria i com acompanyament de pancakes, gofres o crepes.



Elaboració:

1- Pelem la taronja (la Dolorss pela també els gallons, jo no he tingut temps...) i la posem en un bol amb el xarop d'auró o la mel.

2- En un plat posem l'enciam, les nous el pernil d'ànec i la taronja.

3- Amb el suc que ens ha quedat al bol de la taronja, hi afegim una mica de vinagre de Mòdena, un raig d'oli i un pessic de sal. Ho batem bé i amanim el plat.
 
Llegir més...

diumenge, 14 de setembre del 2014

Tiramisú amb galetes Digestive


Hi ha algún postre més fàcil de fer que el tiramisú? Segur que sí, però tan fàcil i tan bo... no ho crec. Aquesta recepta d'avui és una versió del Tiramisú en gotets que vaig publicar fa un parell d'anys. He dit dos anys? com passa el temps! (al gener farà tres anys que vaig començar el bloc!).

El tiramisú és ideal preparar-lo sempre un dia abans. La idea per aquesta versió me la va donar l'Ignacio, quan em va passar una recepta del "millor tiramisú del món" (que jo no he provat encara i que em planta cara perquè no és pas senzilla, s'ha de cuinar amb el termòmetre i tot...), que es fa amb cookies de xocolata enlloc de melindros. Aquest tiramisú és més consistent que el de melindros, així que les racions han de ser més petites (bé, això és molt dir, depèn de la gana i de com siguem de llaminers), però a mi m'agrada molt més que el tradicional.


Ingredients:
- 360 ml. de nata de muntar
- 500 gr. de formatge Mascarpone
- Una culleradeta de postre d'extracte de vainilla (opcional)
- 65 gr. de sucre
- 250 ml. aprox. de cafè fort
- 2 cullerades soperes de rom, amaretto... (jo no en poso)
- 2 cullerades soperes de cacau en pols (tipus Valor)
- 15 o 20 galetes tipus digestive


Elaboració:
1- Fem el cafè i el posem en un plat o en un cassó. Reservem perquè es vagi refredant (hi afegiu el licor en cas que en poseu).

2- En un bol batem la nata de muntar i la reservem a la nevera. Recordeu que per muntar la nata ha d'estar ben freda; va molt bé posar-la una estona al congelador abans de batre-la.

3- En un altre bol mesclem el mascarpone, l'extracte de vainilla i el sucre amb una espàtula. Afegim la nata muntada en dues o tres vegades, amb compte perquè no baixi massa. 

4- Preparem el tiramisú en una safata (o recipients individuals): suquem les galetes al cafè i les posem sobre la safata. Afegim una capa de la mescla del Mascarpone. Tornem a posar una altra capa de galetes i una altra capa de formatge.


5- Posem el cacau en un colador i empolvorem el tiramisú.

6- Reservem a la nevera fins al dia següent (si no podeu esperar, deixeu-lo com a mínim unes 4-6 hores).
 


Llegir més...

diumenge, 7 de setembre del 2014

Amanida de pasta amb tomàquet natural i parmesà



Ja torno a ser aquí! De fet, no tenia intenció de fer vacances del bloc a l'agost, però no sé què ha passat que no me n'he adonat i he desaparegut un mes (fins i tot de les xarxes socials, la veritat és que necessitava un "break").

Mireu quin plat més fàcil de pasta. I és una amanida!! Aquesta recepta me la va dir la meva germana Emma (en realitat ella és la cocinillas de la família, no jo). És que m'encanta la pasta, és tan agraïda! I la podeu preparar una mica més calòrica, com el pastís d'espaguetis o les bicis amb espinacs, panses i pinyons, o podeu fer una versió més lleugera com aquesta.

Aquesta és ideal per fer-la a l'estiu, ara que sembla que per fi ha arribat (perquè a l'agost no ha fet calor, però ara no hi ha qui ho aguanti...).


Ingredients (per a 2 racions):

- 200 gr. de la pasta que us agradi
- 2 o 3 tomàquets grans
- Formatge parmesà ratllat
- Oli d'oliva, sal, pebre negre, orenga

Elaboració:

1- Bullim la pasta seguint les instruccions del fabricant. Escorrem i reservem a la nevera fins l'hora de servir (afegim un raig d'oli perquè no s'enganxi).

2- En un bol, ratllem els tomàquets. Afegim un raig d'oli, sal, pebre i orenga al gust.

3- "Amanim" la pasta amb el tomàquet i afegim formatge ratllat per sobre.

4- Gaudim del nostre saludable àpat!!



Llegir més...

diumenge, 27 de juliol del 2014

Magdalenes de iogurt i mel (segueixo adorant Xavier Barriga)


I mira que en feia de temps que no publicava una recepta de magdalenes! No hi ha res millor que posar una magdalena sencera dins el cafè amb llet i gaudir del moment, jajaja! La recepta la vaig treure del llibre de magalenes del Xavier Barriga.  La veritat és que les seves receptes són infal·libles.

Si voleu veure la recepta de les magdalenes clàssiques del Xavier Barriga, podeu consultar aquest link:

- Magdalenes del Xavier Barriga (les millors del món!)


Anem per la recepta de les magalenes de iogurt i mel:

Ingredients per a 12 magdalenes:
- 125 gr. d'ou
- 150 gr. de sucre moreno
- 50 ml. de llet
- 190 ml. d'oli d'oliva suau
- 230 gr. de farina
- 7 gr. d'impulsor o llevat químic (tipus Royal)
- 50 gr. de mel
- 60 gr. de iogurt de llimona (veure notes al final).
- Un pessic de sal

Elaboració:
1- Batem els ous, el sucre moreno i la mel amb una batedora de rebosteria. Reduïm la velocitat i incorporem la llet. Seguidament afegim l'oli i després el iogurt, sempre batent a velocitat lenta.

2- En un altre recipient barregem la farina, el Royal i la sal. Afegim aquesta mescla a la dels ous i seguim batent lentament. Quan la mescla ja sigui homogènia, augmentem la velocitat i batem durant 2 o 3 minuts més.

3- Tapem la massa amb un drap i la guardem a la nevera durant una hora com a mínim (o fins i tot fins al dia següent).

4- Passat el temps de repòs, escalfem el forn a 250ºC.

5- Repartim la massa als motlles (els quals posarem dins un motlle metàl·lic o de silicona per fer magdalenes), omplint 3/4 parts de la seva capacitat. Ho podem fer amb una màniga pastissera, amb una cullera o amb un repartidor de gelat.

6- Posem les magdalenes al forn, baixem la temperatura a 210ºC i les coem durant uns 16-18 minuts aproximadament.

Notes:
- Jo no tenia iogurt de llimona i vaig utilitzar un iogurt natural i unes gotes d'extracte de llimona (o també hi podeu posar la ratlladura d'una llimona).



Llegir més...

diumenge, 20 de juliol del 2014

Galets farcits als 4 formatges...


Quan arriba nadal i veig aquells plats de sopa de galets, eggghhhhsss! Perdoneu-me, però és que no m'agrada la sopa, i amb els galets encara menys... Bé, em dec estar fent gran, perquè ara ja em comença a agradar (tot i que no m'entusiasma), però de moment segueixo sense menjar sopa de galets per nadal. Per mi la pasta s'ha de menjar amb sofregits de tomàquet, formatge... no amb aigua! ;-)

Aquesta recepta l'he tret de Kanela y Limón. Quan la vaig veure, vaig pensar: uaaaau! immillorable, aquesta l'he de fer! I és que així sí que es poden menjar els galets! Com tot el que proposa la Cristina, a més de ser visualment un espectacle, sempre està deliciós.


Ingredients:

- 20 galets (o lumaconi, no en tenia ni idea que es deien així...)

Per al farcit de la pasta:
- 250 gr. de formatge mozzarella ratllat
- 100 gr. de formatge feta
- 30 gr. de formatge parmesà ratllat
- 60 gr. de formatge semicurat ratllat
- 70 gr. de pernil dolç a daus petits
- Un ou batut

Per la salsa de tomàquet:
- 500 gr. tomàquet triturat
- 150 gr. de ceba picada 
- 30 gr. de concentrat de tomàquet (jo el vaig trobar al Mercadona)
 - Un gra d'all 
- Una culleradeta d'orenga
 - Una culleradeta de sucre
 - Oli d'oliva 
- Sal i pebre


Elaboració: 

1- Preparem la salsa de tomàquet: piquem l'all i la ceba. Ho sofregim en una paella amb un raig d'oli. Quan la ceba estigui daurada, afegim el tomàquet i coem a foc mig durant una mitja hora aproximadament, remenant de tant en tant. Finalment afegim la sal, el pebre, el sucre i l'orenga. Ho deixem un parell de minuts més i ja tenim la salsa de tomàquet llesta.

2- Mentre es va fent el tomàquet, preparem el farcit dels lumaconi: posem tots els ingredients en un bol i els mesclem bé (amb les mans mateix, però ben netes, eh?).

3- Fem els galets: els bullim amb aigua abundant, amb aigua amb sal i una fulla de llorer (opcional, clar), durant el temps que ens indiqui el fabricant.

4- Farcim els galets. Posem la salsa de tomàquet en una safata que pugui anar al forn i a sobre hi repartim els galets farcits (no us els mengeu encara, aguanteu!).

5- Enfornem a 180ºC, durant uns 15 minuts.

6- Ataquem els galets, sense compassió, jajaja!!! 

Llegir més...

diumenge, 6 de juliol del 2014

Angel Food Cake de xocolata



L'Angel Food Cake... què us en puc dir? Només elogis! És aquell pastís que, quan me'l demanen, em diuen: "Pili, pots fer aquell pastís tan esponjós?". I és que l'angel food cake és especial, està fet amb clares d'ou, sucre, una miqueta de farina i poca cosa més. És un dels millors pastissos que he tastat mai, és irresistible!

En aquesta entrada podeu veure la recepta de l'angel food cake original, sense cacau, i també hi veureu una fotografia del motlle que s'utilitza per l'angel food cake - es tracta d'un motlle especial per aquest pastís, que fa que s'enganxi bé a les parets i puji molt, fent que sigui taaaaaaan esponjós...



Ingredients per un motlle de 26 cm:
- 12 clares d'ou (400 gr).
- 125 gr. de farina tamisada
- 50 gr. de cacau pur (tipus Valor)
- 275 gr. de sucre (jo en poso 250)
- 1/4 de culleradeta (de postre) de sal
- 1 culleradeta de cremor tàrtar (si no en teniu, el podeu substituir per unes gotes de suc de llimona)
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla

 

Preparació:
1- Escalfem el forn a 170ºC.
2- Ara hem de batre les clares a punt de neu. Les posem en un bol (ben gran, penseu que 12 clares a punt de neu ocupen molt d'espai!). Primer les batem a baixa velocitat, juntament amb el cremor tàrtar i la sal, durant un minut, fins que es dissolgui el cremor.
3- Augmentem la velocitat de la batedora i batem durant 2 o 3 minuts més, fins aconseguir "soft peaks" (una textura que comença a semblar-se al punt de neu, però més suau).
4- Sense deixar de batre, incorporem dues cullerades de sucre cada 15 segons aproximadament, fins acabar-lo.
5- Deixem de batre, comprovem que tenim ja les clares a punt de neu ("stiff peaks") - ens posem el bol sobre el cap (de cap per avall) i si no cauen les clares, és que ja les tenim a punt, jajaja! Afegim els extractes i batem durant un minut.
6- Baixem la velocitat i afegim la farina tamisada, que haurem mesclat amb el cacau, a poc a poc, a cullerades.
7- Posem la mescla al motlle (MOLT IMPORTANT: el motlle no l'hem d'untar amb mantega ni res, perquè volem que el pastís s'enganxi a les parets, recordeu que després l'hem de posar de cap per avall amb el motlle i caurà si està untat). Ho coem al forn durant uns 40 minuts (jo poso només calor per baix - a la recepta de la Bea diu baix i dalt - perquè sinó se'm cou la part de dalt massa ràpid). Quan la part superior està daurada, punxem el pastís per la part central amb un escuradents. Si surt net, ja el podem treure; si l'escuradents surt amb massa crua enganxada, ho coem una mica més (com a màxim fins a 10 minuts més).
8- Traiem el cake del forn, li donem la volta i el deixem refredar així durant una hora (sense desemmotllar). Passat aquest temps, el traiem del motlle amb l'ajuda d'un ganivet i deixem que s'acabi de refredar sobre una reixa uns 45 minuts més. Si no utilitzeu el motlle especial per aquest cake, utilitzeu algun invent per posar el motlle cap per avall i que quedi un o dos centímetres sense tocar la superfície. Si no fem això i deixem refredar el cake de cap per amunt, se'ns desinflarà.



 

Llegir més...